fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

el
festival


arriba la tercera edició del 5 al 20 de juliol de 2014

Amb un èxit destacable des de la primera edició, el Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern arriba enguany a la 3ª edició.

El cas de l’orgue de la Basílica de Santa Maria és especialment important perquè es tracta d'una peça única en tot Catalunya. En el seu moment va ser l'orgue romàntic català més gran i de més qualitat que s'hagués construït mai; actualment és l'orgue històric més gran del país i, alhora, un testimoni inestimable de l’etapa daurada del Mataró industrial.

“l’orgue més gran de Catalunya”

Només una ciutat activa, rica i capdavantera com el Mataró dels anys vint podia permetre's adquirir l'instrument musical de factura catalana més complex que sortís de Talleres Barceloneses. I segueix aquí, presidint l'entrada a la mil·lenària Basílica de Santa Maria.

La Basílica de Santa Maria acollirà quatre concerts a càrrec d’intèrprets de renom, un d'ells amb una formació trencadora: orgue i acordió de concert. La novetat de la present edició és un concurs en el qual el públic assistent votarà l'organista que més li agradi i li atorgarà un premi molt peculiar.

“il·luminació espectacular i vídeo projecció dels concerts, una experiència única”

Els concerts que es fan en aquest espai comptaran amb vídeo projecció i il·luminació activa professional per convertir el recital en una experiència única.

L’església del Convent de les Carmelites acollirà un concert a càrrec del primer i segon premi del Concurs Internacional d'Orgue de Moscou, en format duet i amb una extraordinària violinista russa.

“autèntiques primeres espases del món de l’orgue”

Al Teatre Monumental s’hi faran dos concerts, tots dos innovadors: el duet de piano i orgue de més èxit internacional, i un concert d’improvisacions a l'orgue sobre pel·lícules d'animació i comèdies.

«L' orgue al carrer», una proposta que fa d’aquest festival un esdeveniment únic, tornarà a la plaça de Santa Anna. Per tal de commemorar el 1714, hi haurà per primera vegada uns vespres a Santa Maria amb versos a l’orgue, tal com s'estilava a l’època.

“propostes sorprenents com l’orgue al carrer, una missa musicada o el concurs - concert”

Les sis visites a l'orgue de Santa Maria, i una d'específica per a nens i nenes dels casals d’estiu de Mataró, tancaran una proposta que esperem que serveixi per posar la bellesa i potència de l'orgue històric més gran de Catalunya a l’abast de tots els mataronins i de tots els nostres benvinguts visitants.

“un del festivals d'orgue amb més públic de tot el mon”

Raúl Prieto Ramírez, director artístic
més infor-
mació


Escenaris dels concerts:

Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria, s/n)
Teatre Monumental (C/ La Riera, 169)
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró (Av. Torner, 63)

twitter @culturamataro #fiorgue

Cultura Mataró:
c/ de Sant Josep, 9 · Tel. 93 758 23 61
cultura@ajmataro.cat

Oficina de Turisme:
c/ La Riera, 48 · Tel. 93 758 26 98
turisme@ajmataro.cat
Horaris de juliol:
de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 17 a 19 h
fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.