fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

el
festival


del 4 al 19 de juliol
de 2015


Tots el festivals d'orgue ofereixen concerts per a aquest instrument en un període de temps determinat. El que fa del Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern un esdeveniment especial i únic en el món són els concerts amb un format innovador que manté un nivell de qualitat màxim gràcies a una relació amb un públic (massiu per a aquesta mena d’esdeveniments) que ha fet seu el Festival i que ha situat l’orgue de la Basílica de Santa Maria a un nivell internacional.

“concerts amb un format innovador”

Ningú no resta indiferent al miler de persones que omplen Santa Maria pel concert final i a un públic creixent que segueix el Festival des de qualsevol lloc del món a través de dispositius connectats a Internet, gràcies a l’emissió en streaming  d’M1TV.

L'orgue monumental de la Basílica de Santa Maria és l'eix central del Festival. El tret de sortida el donaran les visites a l'orgue, una proposta amb la qual es vol acostar tota la bellesa i potència de l'orgue històric més gran de Catalunya a tots els mataronins i visitants.

“un festival consolidat, amb gran capacitat de convocatòria”

Els quatre concerts que s’interpretaran a Santa Maria aniran a càrrec de músics de renom i un d’aquests tindrà una formació innovadora: 3 orgues amb 3 organistes interpretaran alhora la famosa Toccata i fuga en re menor  de J.S.Bach, entre altres. També hi haurà un concurs en què el públic assistent votarà a l'organista que més li hagi agradat per a atorgar-li un premi molt peculiar. Tots els concerts aniran acompanyats de vídeo-projeccions i, el concert final, tindrà una il·luminació artística professional.

“vídeo-projeccions i il·luminació artística professional”

L'església del Convent de les Carmelites serà l’escenari d’un concert internacional: una organista russa, un organista americà i una violinista catalana. El Teatre Monumental també serà protagonista en aquesta quarta edició del Festival amb un espectacle altament recomanat als cinèfils i obert a tothom qui tingui curiositat per descobrir un format diferent. Les improvisacions a l’orgue sobre la pel·lícula Nosferatu  d’F.W.Murnau convertiran aquesta vetllada en terrorífica. L'orgue al carrer, és una altra de les propostes que fa que aquest Festival sigui un esdeveniment únic. L’orgue tornarà als carrers de Mataró, aquesta vegada davant de l'Ajuntament. Finalment, després de l'èxit de la Missa amb orgue  de l'any passat s’ha decidit repetir l’esdeveniment en aquesta IV edició.

“propostes sorprenents i músics de nivell internacional”

Raúl Prieto Ramírez, director artístic
més infor-
mació


Escenaris dels concerts:

Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria, s/n)
Teatre Monumental (C/ La Riera, 169)
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró (Av. Torner, 63)

twitter @culturamataro #fiorgue

Web festival 2014:
III Festival Internacional d'Orgue

Cultura Mataró:
c/ de Sant Josep, 9 · Tel. 93 758 23 61
cultura@ajmataro.cat

Oficina de Turisme:
c/ La Riera, 48 · Tel. 93 758 26 98
turisme@ajmataro.cat
Horaris de juliol:
de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 17 a 19 h
fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.