fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

el festival    de l'1 al 17 de juliol de 2016

Amb un èxit destacable des de la seva primera edició, el Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern arriba enguany a la cinquena edició. Aquest esdeveniment vol dotar a la ciutat de Mataró d'una personalitat pròpia que la faci única, a través de la seva història, la seva cultura i el seu patrimoni artístic. El cas de l'orgue de la Basílica de Santa Maria és especialment important perquè és una peça única a Catalunya. En el seu moment va ser l’orgue romàntic català de més qualitat i actualment és l’orgue històric més gran de Catalunya. Només una ciutat activa i rica com el Mataró dels anys 1920 podia permetre’s l’instrument musical de factura catalana més complex que va sortir dels tallers barcelonins. I ara segueix presidint l’entrada a la mil·lenària Basílica de Santa Maria, recordant-nos que Mataró té capacitat per ser una potència industrial, dinàmica i pròspera.

El que fa que el Festival de Mataró sigui un esdeveniment especial i únic al món són els concerts de gran format d’un al nivell de qualitat i, per sobre de tot, una relació amb un públic que han fet seu el Festival. Ningú és aliè ja al miler de persones que omplen Santa Maria al concert final, i gràcies al suport de m1tv que ho oferiran en streaming per internet, el públic s’amplia any rere any.

L'òrgue de Santa Maria és l'eix central del Festival. A Santa Maria es podran veure quatre cocnerts a càrrec d’intèrprets de renom. El concert inaugural serà un recital amb una formació fora del comú: 3 òrgues amb 3 organistes que interpretaran alhora la famosa Toccata i fuga en re menor de Bach, entre d’altres obres. També hi haurà un concurs en el qual el públic assistent votarà l’organista que més li agradi i li atorgarà un premi molt peculiar. Els concerts de Santa Maria es podran veure projectats en pantalla gegant, i el concert final també amb il·luminació activa professional. L'Església del Convent de les Carmelites albergarà un concert totalment internacional: una organista russa, una búlgara i un organista americà i una prestigiosa flautista catalana. Al Teatre Monumental el Duo MusArt-Barcelona interpretarà el mateix programa que dues setmanes abans hauran interpretat a Houston. L’orgue al carrer, una proposta que fa d'aquest Festival un esdeveniment absolutament únic, tornarà als carrers de Mataró per apropar l’instrument als ciutadans. Es repetirà la missa musicada amb orgue després de l’èxit de l’any passat. Per aquesta 5a edició hem ampliat de 3 a 7 les visites guiades a l’orgue en horari de matí i tarda. Amb aquest programa esperem obrir posar tota la bellesa i potència de l'orgue històric més gran de Catalunya a l’abast de tots, mataronins i visitants.

Raúl Prieto Ramírez, director artístic

més informació


Escenaris dels concerts:

Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria, s/n)
Teatre Monumental (C/ La Riera, 169)
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró (Av. Torner, 63)

Venda d'entrades anticipades i recollida d'invitacions:

A les oficines de Cultura (C. de Sant Josep, 9)
de dl a dv de 9 a 14 h i de dc a dv de 18 a 20 h
o al web entradesculturamataro.cat
Des d’una hora abans a l’espai del concert
Cultura Mataró:
c/ de Sant Josep, 9 · Tel. 93 758 23 61
cultura@ajmataro.cat

Oficina de Turisme:
c/ La Riera, 48 · Tel. 93 758 26 98
turisme@ajmataro.cat
Horaris de juliol:
de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 17 a 19 h

twitter @culturamataro #fiorgue

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.