fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

el festival    de l'1 al 18 de juliol de 2017

Fruit d'una època en què Mataró era una potència mundial de la indústria i la innovació, van néixer a la ciutat diversos avenços com la primera línia de tren de tota la Península Ibèrica, els grans complexos industrials del tèxtil, i l'instrument musical més gran i complex mai sortit dels tallers catalans. De tots aquests invents, l'últim encara està en funcionament (si bé reclama una urgent restauració) en el cor alt als peus de la Basílica de Santa Maria, sent testimoni d'una època daurada no gaire llunyana, i recordant a tots els mataronins que la nostra ciutat té potencial i capacitat per ser el que vulgui ser.

Posar en valor l'orgue Monumental de Santa Maria, obrir-lo a la ciutat de múltiples maneres i promocionar-lo és una tasca que porto exercint amb gust des de fa anys, i en la qual l'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de diverses entitats, presta un suport inestimable amb l'organització d'aquest festival internacional. Aquest esdeveniment porta el segell que imprimeix la singular història de Mataró: és un festival ple de propostes úniques i atrevides, que trenca amb tots els tòpics entorn a l'orgue i la música clàssica, que atrau públics de totes les edats en un nombre inimaginable per a esdeveniments similars en altres ciutats del món.

És en definitiva un festival que va néixer amb a ciutadania en ment, que va ser creat amb una inequívoca voluntat de servei públic, d'encomanar la nostra passió per la música i la cultura fent-la accessible i sobretot "gaudible" . I el resultat de col·locar el públic en el centre d'aquest festival és perquè ja l'han fet seu omplint cadascuna de les activitats fins al punt d'haver-lo fet famós al món per la calidesa de la seva acollida i l'extraordinària energia que es crea en cada concert.

L'Acadèmia Internacional que es realitza durant les dates del Festival està per primera vegada al límit de places amb alumnes des de la Xina, els Estats Units, Rússia, Àustria, Bulgària, Polònia, Singapur, Finlàndia, Espanya, Eslovènia, França... i allà on em conviden a oferir concerts, els programadors es disculpen si no poden aconseguir tant públic com el que em té acostumat Mataró, a la vista dels vídeos i les fotografies que compartim a les xarxes socials. Ja som una referència, jove encara, però consolidada. I esperem que un treball seriós i detallista durant els propers anys faci del nostre festival una potent eina per dotar de caràcter i atractiu la nostra estimada capital del Maresme.

Com a artista, aquest ha estat el meu compromís amb la ciutat de Mataró i la seva gent, i com a artista res m'omple més que els concerts espectaculars d'Orgue que ofereixo cada mes de juliol; espectaculars no per la meva interpretació, sinó per la vostra acollida.

Raúl Prieto Ramírez, director artístic
més informació


Escenaris dels concerts:

Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria, s/n)
Teatre Monumental (C/ La Riera, 169)
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró (Av. Torner, 63)

Venda d'entrades anticipades i recollida d'invitacions:

A les oficines de Cultura (C. de Sant Josep, 9)
de dl a dv de 9 a 14 h i de dc a dv de 18 a 20 h
o al web entradesculturamataro.cat
Des d’una hora abans a l’espai del concert
Cultura Mataró:
c/ de Sant Josep, 9 · Tel. 93 758 23 61
cultura@ajmataro.cat

Oficina de Turisme:
c/ La Riera, 48 · Tel. 93 758 26 98
turisme@ajmataro.cat
Horaris de juliol:
de dilluns a diumenge de 10 a 13 h i de 17 a 19 h

twitter @culturamataro #fiorgue

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.