Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

torna

ds 6

Array Raúl Prieto presenta
Concert espectacular d’orgue

dissabte 6 de juliol 21 h
Basílica de Santa Maria
Entrada lliure

El concert inaugural de Festival Internacional d’Orgue de Mataró és l’habitual audició de Raúl Prieto. En aquesta ocasió ens oferirà peces d’Engelbert Humperdinck, Johann Sebastian Bach, Alexandre Guilmant i Maurice Duruflé.


Raúl Prieto

La potent personalitat, apassionant expressivitat, talent per a la comunicació i extraordinària tècnica de Raúl Prieto Ramírez el fan brillar en un ampli espectre de repertoris i estils" (Los Angeles Philarmony).

"Raúl Prieto Ramírez és un organista amb un talent colossal. El seu estil valent, de vegades descarat, va imprimir nervi a un programa eclèctic, amb un estil emocionant que tantes vegades es troba a faltar en els concerts d'orgue. Ho té tot: una tècnica perfecta i un repertori sòlid que interpreta amb talent i bravura "(Joey DiGuglielmo, The Washington Blade).

Raúl Prieto Ramírez és des de gener de 2018 organista municipal de la ciutat de San Diego a California (l’única plaça d’organista municipal a jornada completa que existeix al món) després de guanyar un procés de selecció de més d’un any per unanimitat del jurat i vot majoritari del públic. Associat a la seva plaça, Raúl Prieto interpreta només a San Diego 52 concerts diferents a l’any a més a més d’organitzar un Festival Internacional d’Orgue amb 11 concerts. Així viu una carrera de concertista que el porta per tot el món amb gires regulars per Rússia (on ha actuat al Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, el Conservatori de Moscou així com a les Catedrals Catòlica i Protestant de Moscou, i en les Simfòniques d'Omsk, Perm, Samara, Ufà, Cheliabinsk, Ulyanovsk -Festival Grans personalitats del món-, i com a solista convidat a la Sala Central de Concerts de Moscou amb l'orgue més gran d'Àsia) i gires anuals al Regne Unit i els Estats Units. La revista The Sentinel l'esmentava com "el primer concertista internacional que actua al Victoria Hall des que figures com Fernando Germani o Marcel Dupré ho fessin 40 anys abans", i destacava del seu debut que "va fer parlar a l'orgue d'una manera que mai havíem escoltat abans "(R.Richards, The Sentinel).

Raúl Prieto va estudiar el solistenklas becat pel govern alemany, sent els seus principals professors Ludger Lohmann (Doctor professor d'orgue de la Musikhochschule de Stuttgart), i Leonid Sintsev (Catedràtic del Conservatori Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg). Als seus 27 anys va ser el primer organista contractat per l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya per exercir com a assessor artístic, intèrpret associat a la institució i divulgador, fent-se càrrec de tota l'activitat dels orgues de l'Auditori Nacional de Música de Madrid amb el seu "projecte orgue", els resultats van propiciar el titular del diari ABC: "orgue surt de les tenebres".

El 2008 el seu debut a la Catedral de Milà va ser definit com "un concert memorable" (Fabbrica del Duomo). El 2009, després d'una sèrie d'actuacions reeixides en importants sales dels Estats Units, la Phillip Truckenbrod Concert Artists (l'agència més important de representació d'organistes segons la revista especialitzada Fanfare) li va oferir un contracte per portar la seva carrera als Estats Units i al Canadà. Allà realitza dues a tres gires anuals que l'han portat als centres més emblemàtics del país com Los Angeles Philarmony Concert Hall, el Methuen Memorial Music Hall o el Spivey Hall, a inaugurar orgues com el gran Kimball de la Catedral de Denver on ser convidat en dues ocasions com a artista a la Convenció Nacional de l'American Guild of Organists actuant davant més de dos mil organistes de tot el país.

Raúl Prieto també ofereix regularment classes magistrals en llocs com la prestigiosa Universitat d'Indiana, la Ball State University, el Conservatori de Moscou, la Universitat de Graz (Àustria) la Universitat de Baylor (Texas) o el Celebrity Series Festival, entre molts altres, i és jurat en concursos internacionals d'orgue com la Goedicke International Organ Competition a Moscou, el Sursa American Organ Competition o la AGO National Organ Competition als Estats Units. Actualment té dos discos amb el segell BRILLIANT CLASSICS al mercat, un com a solista enregistrat a la Catedral de Milà, i un altre amb piano i orgue (Duo Musart) enregistrat al Palau de la Música Catalana.

El 2007 funda, al costat de la pianista María Teresa Sierra, el Duo Musart: primera i única formació de piano i orgue a Espanya, amb qui recupera el repertori original per aquest duo havent actuat ja en diversos continents.

El treball de Raúl Prieto Ramírez pot seguir-se a:
website / facebook / instagram / twitter / youtube


Programa

Engelbert Humperdinck (1854-1921)
Escena dels Àngels de l’òpera Hansel i Gretel (arranjaments d’Edwin Lemare)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Pasacaglia en Do menor BWV 582

Alexandre Guilmant (1837-1911)
Sonata N.1 en Re menor Op.42
I-Allegro
II-Pastoral
III-Finale

Maurice Duruflé (1902-1986)
Preludi i Fuga sobre el nom Alain Op.7

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.