Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

torna

dj 11

Array Colors del Bàltic
Liene Adretta Kalnciema, orgue

dijous 11 de juliol 21h
Basílica de Santa Maria
Preu: 3 euros

Liene Adretta Kalnciema

Liene Andreta Kalnciema és una de les organistes Letones més espectaculars de la seva generació, que s’ha guanyat un ampli reconeixement internacional. Aquest reconeixement queda demostrat pels grans premis obtinguts en nombroses competicions significatives, així com pel seu actiu programa de concerts per tot Europa.

Va adquirir formació professional en interpretació de piano a l'Acadèmia Letona de Música Jāzeps Vītols i a l'Acadèmia Estònia de música, on es va graduar amb màster. Va ser a la mateixa Acadèmia Letona de Música Jāzeps Vītols, on es va graduar amb màster en interpretació d’òrgan, amb el Professor Vita Kalnciema.

Liene Andreta Kalnciema ha rebut premis en diverses competicions internacionals d'orgue:

Concurs Internacional d'Orgue Petr Eben – primer premi, i premi a la millor interpretació de les obres de Petr Eben (Opava, República Txeca, 2010); concurs internacional d'orgue César Franck – tercer premi (Haarlem, Països Baixos, 2013); concurs internacional d'orgue Wadden Sea - Tercer premi (Esbjerg, Dinamarca, 2017).

Ha participat en diverses masterclass, festivals internacionals i regularment actua per a tot Europa – Letònia, Estònia, Lituània, Alemanya, Finlàndia, Països Baixos, Canadà, República Txeca, Bielorússia, Bèlgica, Polònia, Dinamarca, Suècia – i als Estats Units, tant amb instruments històrics com moderns.

Regularment col·labora amb diferents cors, conjunts musicals i solistes. Des de 2006, és l’organista de la Evangelical Lutheran Martin’s Church de Riga (Letònia). Permanentment participa en concerts de música d'orgue a la Catedral de Riga, i des de 2009 és conferenciant a l'Acadèmia de Música de Letònia.


Programa

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasie G Major (BWV 572)
Choral prelude O Mensch, bewein’ dein Sünde groß (BWV 622)

Pauls Dambis (Latvia, 1936)
Toccata alla Fantasia

Aivars Kalējs (Latvia, 1951)
Postlude hommage a Jehan Alain (1999)
Toccata on a theme of the chorale
Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’ (1998)

Dzintra Kurme – Gedroica (Latvia, 1968)
Malaguena (2007) del cicle Danses per a orgue

César Franck (1822-1890)
Prélude, fugue & variation

Charles Tournemire (1870-1939)
Improvisació coral. Victimae Paschali Laudes

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.