Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
fiorgue · Festival Internacional d'Orgue Mataró Barcelona

torna

dj 18

Sardanes de concert arreglades per a orgue i tenora
Àlex Vila, tenora; Pau Riuró, orgue

dijous 18 de juliol 21 h
Basílica de Santa Maria
Preu: 3 euros


Array Àlex Vila

Músic i professor de tenora. L’any 1988 inicia els seus estudis musicals de tenora a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà, amb el professor Josep Gispert i Vila. L’any 2001 acaba els estudis de Grau Mig al Conservatori de Girona Isaac Albèniz, amb el mateix professor.

L’any 2006 obté el Graduat Superior en Instruments de la Música Catalana en la especialitat de Tenora, a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Amplia els seus estudis de tenora amb el professor Jaume Vilà.

Com a professor de tenora, flauta travessera i saxòfon, ha treballat a l’Escola de Música del Gironès (2006-2018) i a l’Escola de Música Moderna de Girona (2017-fins a l’actualitat).

És tenora solista de les cobles Foment del Montgrí (1995-2000), Amoga (2000-2002), Gironina (2002-2003), Marina (2003-2004) i Bisbal Jove (2004 fins a l’actualitat). També ha format part del sextet de tenores de Jordi Molina (2008-2009).

L’any 2010 enregistra el treball musical “XX” amb la Cobla Bisbal Jove, disc amb llenguatge musical de jazz. Dos anys més tard, amb l’actriu Cristina Cervià com a rapsode, enregistra el treball musical i literari “Girona Panoràmica” (2012).

Va participar com intèrpret de tenora solista amb la cobla Bisbal Jove, a l’enregistrament de la banda sonora original de la pel·lícula “Ocho apellidos catalanes”. Ha actuat a diferent ciutats d’Europa com Luxemburg, Harlem, Budapest...


Array Pau Riuró

Després dels primers estudis de solfeig i piano, ingressa al Conservatori Isaac Albéniz de Girona, on obté els títols professionals de Piano (2002) amb el Professor Carles Lama, i d'Orgue (2008) amb el Professor Josep Maria Escalona. També ha estudiat clavicèmbal, baix continu (tècnica del període Barroc), anàlisi i composició.

Entre 2008 i 2011 continua els estudis al Conservatori de Toulouse amb els Mestres Jan Willem Jansen i Michel Bouvard. Del 2012 al 2016 estudia a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb els Professors Óscar Candendo i Juan de la Rubia.

Ha rebut cursos i classes magistrals de Professores y Professors de gran renom com Montserrat Torrent, Maria Nacy, Pieter van Dijk, Daniel Roth, Philippe Lefèbvre, Wolfgang Seifen i Franz-Josef Stoiber, entre altres.

Interessat per incloure l’orgue en formats diversos, ha actuat en produccions teatrals (Consueta de Sant Jordi) i espectacles visuals (Transfiguració de la nau). Ha col·laborat amb l’Orquestra de Girona i amb l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

Des del 2016 és president de l'Associació Catalana de l'Orgue; i actualment, és organista titular del gran orgue Cavaillé/Grenzing de la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries. És llicenciat en Filologia Clàssica per la UAB amb Premi Extraordinari (2006).


Programa

Xavier Boliart (1948)
Miratge

Francesc Civil (1895-1990)
Fantasia sobre El cant dels ocells

Claude-Henri Joubert (1948)
Fonollar (cinc evocacions dels frescos de Sant Martí de Fonollar)
Gabriel
Els pastors
Meditació dolorosa de Maria
Els quatre vivents
Canten un càntic nou

Ricard Viladesau (1918-2005)
Girona m’enamora

Pau Casals (1876-1973)
Sant Martí del Canigó

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.